Ostatné

Satelitný prijímač, alebo multimediálne zariadenie – čo si zabezpečiť?

V dnešnej dobe plnej modernizácií a nových technológií musela obnovou prejsť aj samotná televízia. Prechod z analógu na digitál zaznamenal snáď každý a tak si klasické televízne stanice už cez analógovú anténu nepozriete. Po novom je jasnou voľbou satelitná televízia, alebo multimediálne zariadenie, ktoré často ponúkajú desiatky televíznych staníc rôznych kategórií za skutočne ľudovú cenu. Aby ste sa ale mohli pripojiť a užívať si obsah, nebude vám stačiť len samotný televízor. Bude si treba zaobstarať aj potrebné zariadenia, ktoré vám prenos vo vysokej kvalite sprostredkujú.

Satelitný prijímač

Aby ste mohli prijímať signál jednotlivých televíznych programov budete potrebovať satelitný prijímač. Všetky satelitné prijímače sú vybavené čítačkou kariet, či už univerzálnou, alebo čítačkou pre konkrétneho poskytovateľa. Môžete teda nájsť viacero druhov čítačiek ako napríklad čítačky pre Skylink, Freesat alebo Antik. Taktiež existujú prijímače so systémom Android, alebo OS linux. U väčšiny prijímačov nájdete už aj kódek H.265 (HEVC). Ak ste rozhodnutý pre poskytovateľa Skylink určite si zaobstarajte satelitný prijímač Skylink, cena ktorého je skutočne výhodná. Takýto prijímač obsahuje certifikát Skylink ready. Pri týchto modeloch máte teda zaručenú 100% funkčnosť karty Skylink a to dokonca s automatickým preladením programov ak nastane zmena programovej štruktúry Skylink. Pokiaľ si vyberiete modelovú radu KAON MZ-102, dostanete dokonca aj TV archív zdarma.

Multimediálne zariadenia

Ak vás ponuka televíznych staníc na klasickej satelitnej televízií až tak neoslovila a chceli by ste pozerať skôr internetovú televíziu, najlepším riešením budú kvalitné multimediálne zariadenia, alebo takzvané IP TV prijímače. IP TV prijímače ponúka napríklad Skylink alebo Antik TV. S týmito prehrávačmi je možné si televízne programy nahrávať, pretáčať a kľudne aj zastaviť počas prenosu. Samozrejme je možné si program pozrieť aj spätne vďaka čomu nikdy nezmeškáte svoju obľúbenú reláciu. Väčšina týchto prijímačov ponúka aj videotéku, v ktorej nájdete množstvo filmov, alebo seriálov ktoré si môžete tak isto kedykoľvek pozrieť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *