EkonomikaFinancieSlovenskoSvet

Šetri si – to sa povie ľahko! Ale ako na to, keď žijete od výplaty k výplate? Tu sú 2 rokmi overené spôsoby.

Keď žijete od výplaty k výplate, „Šetri si!“ je určite vaša najobľúbenejšia fráza. Ako na to, keď sa zdá, že niet z čoho šetriť? Vyskúšajte tieto overené spôsoby.

  • Čo ťa nezabije to ti našetrí

Je nejaká suma, ktorá vám za ten jeden mesiac nebude bezpodmienečne chýbať? Napríklad 5, 10 alebo 20€? Taká čiastka, ktorú by ste ani nepostrehli, že zmizla, pretože by ste si za ňu normálne kúpili pár pív, či kávičku navyše? Určite áno – tak ju hneď na začiatku odložte a rátajte so mnou: 5×12 = 60€ – to je taká priemerná žehlička či tyčový mixér. 10×12=120€ za to už kúpite celkom dobrý vysávač. 20×12=240€ a to už je pokojne aj menšia, ale dobrá „telka“. A to ste šetrili iba 1 rok…

  • Ušetrí zdravie aj peniaze

Dáte si každý deň dobošku či koláč, alebo si zvyknete dopriať nejakú tú kávičku či pivko na večer? Urobte niečo pre svoje zdravie a namiesto toho, aby ste si kúpili takúto drobnosť pošlite denne tých 70 centov na šetriaci účet. Čo vás bude čakať na konci mesiaca? 21€. Teraz pozrite o bod vyššie a zistíte že o rok si už môžete dovoliť kúpiť celkom dobré vecičky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *